Tevékenységünk

Rendszerfenntartás

Ha úgy érzi, hogy a meglévő rendszerének fenntartása olyan teher cége számára amit szívesen átadna megfelelő szakembereknek, úgy erre is lehetőséget nyújtunk. Külső félként bekapcsolódunk a cég életébe és minden ISO-s feladatot átvállalunk alacsony díjazás ellenében, melyet Cége költségként elszámolhat.

  • Levezényeljük a belső auditokat.
  • Oktatásokat tartunk a dolgozók számára,
  • Minden szükséges anyagot összekészítünk az auditra.
  • Igény szerint a tanúsítói auditon a teljeskörű cégképviseletet ellátjuk.

A múltban segítségünkkel felkészülő cégek jelentős része választotta ezt a szolgáltatásunkat és máig elégedetten igényt tartanak rá.

Már meglévő rendszereinek frissítését követően is átállhat erre a szolgáltatásunkra.

ISO 9001

A 9001-es rendszerek használatának létjogosultsága manapság nem vitatható. Főként közbeszerzési és nagyvállalati elvárások, valamint nemzetközi kapcsolatok eredményeként választják a cégek a tanúsítás ezen formáját.

Mindezek mellett, ha az Önök cége szeretné egyszer áttekinteni működési folyamatait egy külső fél bevonásával, akkor a 9001:2000 rendszer bevezetése jó választás. A bevezetés során áttekintünk minden olyan működési elemet, amelyet a pénzügyi hatóságok nem vizsgálnak.  Ennek eredményeként, egy általános rend alakul ki a vállalat működésében.

Lehetőség van rá, hogy ezt a rendet segítségünkkel folyamatosan szinten tarthassa és tehermentesíthesse Cégét az ISO-val járó többletfeladatoktól.

További segítségre lenne szüksége? Forduljon hozzánk!

ISO 14001

Amennyiben szeretné Cége környezetvédelem iránti elkötelezettségét kimutatni a külvilág felé, akkor az ISO14001 szerinti tanúsítvány megszerzése erre lehetőséget kínál.

A környezetvédelmi jogszabályok betartása ugyan minden cég számára kötelező, ám a teljeskörű megfelelést megvalósítani nem sokan tudják. A rendszer kialakítása lehetőséget ad a cégek számára, hogy egy bevált módszer segítségével összefoghassák környezetvédelemmel kapcsolatos feladataikat.

A környezet védelme mindenkinek alapvető célja kell, hogy legyen. Az élhető, tiszta környezet jelentős szempont az emberek és ezen keresztül a vállalatok életében is.Miért ne csatlakozna Ön is a környezet védelmét nyíltan támogató cégekhez? Segítségünkkel megteheti!

EMAS

Akárcsak a 14001-es rendszereknél az EMAS esetén is a környezetvédelem áll a középpontban. Az Európai Parlament rendelete alapján a hazai vállalatoknak is lehetősége van az EMAS rendszerek tanúsíttatására. (2006-ig díjmentesen)

A hasonlóság az EMAS és az ISO14001 között igen nagy, bevezetése azonban egy újabb lépéselőnyt jelenthet a piaci szereplők előtt, lévén ez hazánkban új Európai Uniós elvárás. Mivel az igazolás hatósági feladatkörbe került Magyarországon, így várhatóan további pénzügyi előnyökkel, akár támogatással is járhat a rendszer működtetése.

MEBIR

A munkavédelmi szabályozás és ellenőrzés hazánkban meglehetősen szigorú, így a MEBIR (munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszer) elvárásainak való megfelelés általában könnyen kivitelezhető. Az MSZ 28001 számú szabvány foglalja össze a rendszerrel szemben támasztott követelményeket.

Ha a munkavédelemi kérdések tisztázandók, rendszerbe foglalandók, esetleg más cégek már elvárásként megfogalmazták ezt, úgy alakítsuk ki az Önök MEBIR rendszerét közösen.

HACCP

A megbízható, állandó minőségű élelmiszerek készítése alapvető követelménnyé vált napjainkra. A hagyományos rendszer, ami a minőséget utólagosan eredményt adó vizsgálatokkal ellenőrizte, mára már nem elég. A termelést úgy kell irányítani, hogy biztosan megelőzzük a veszélyek kialakulásának lehetőségét. A nemzetközileg elfogadott HACCP alapelvek alkalmazhatók az élelmiszergyártásban, forgalmazásban, az élelmiszer kereskedelemben.

A HACCP rendszereket a hatóság folyamatos jelleggel ellenőrzi minden, a jogszabályban meghatározott szervezetnél. Ha úgy dönt, hogy segítségünkkel alakítja ki rendszerét, rugalmasságot és gördülékeny működést kap cserébe.

IBIR

Az ISO 27001 a nemzetközi szabvány az Információ Biztonság Irányítási Rendszerekre (ISMS), amely nagyrészt a korábban elfogadott BS 7799-en alapul, amelyet általánosan használtak 1995 óta az információbiztonság irányítására.
Az ISO 27001 keretet szolgáltat egy technológia semleges, eladó semleges irányítási rendszerre, amely lehetővé teszi egy szervezetnek, hogy biztosítsa magát, hogy az információbiztonsági intézkedései eredményesek. Ehhez tartoznak a saját információ és érdekeltjei folyamatos hozzáférhetősége, bizalmas kezelése és sértetlensége, valamint a törvényes megfelelés.

Minden szervezet üzleti folyamatai adatokra és az információra épülnek. Ilyenek lehetnek az ügyfelek és partnerek vagy más együttműködő szervezetek bizalmas adatai, belső folyamatok által előállított bizalmas információk, feljegyzések vagy akár know-how-k. Üzleti kockázatot jelent ezeknek az információknak elveszése, sérülése vagy kiszivárgása. A különböző fenyegetettségek származhatnak kívülről és a szervezeten belülről is, lehetnek véletlenszerűek vagy szándékosak.A védelmi rendszer hiányosságai révén az információ sérülhet, nyilvánosságra kerülhet, illetéktelenek férhetnek hozzá, vagy akár meg is semmisülhet.

Az IBIR vagy ISMS rendszer bevezetésével ezek az üzleti kommunikációk hatása minimalizálható.